• Al ruim 50 jaar een begrip in Utrecht e.o.

  Al ruim 50 jaar een begrip in Utrecht e.o.

  Waar veel rijscholen alleen maar bezig zijn om je door het examen te krijgen, staat bij ons het goed leren rijden voorop, dan lukt het examen ook wel!

 • Een echte motorrijschool!

  Een echte motorrijschool!

  Op ons eigen oefenterrein lessen terwijl het wordt opgenomen zodat je het kunt terug kijken. Met een slagingspercentage van ruim 90% (gemiddelde Utrecht: 66%) weet je dat je hier goed zit!

  Lees verder

 • Home
 • Over Rijschool Wierenga

Over Rijschool Wierenga

Rijschool André Wierenga is een familiebedrijf dat is opgericht in 1964. Waar veel rijscholen alleen maar bezig zijn om je door het examen te krijgen, staat bij ons het goed leren rijden voorop, dan lukt het examen ook wel!

Slagings percentage

Wij hebben al jaren één van de hoogste slagingspercentages van Utrecht voor de AUTO, MOTOR en BROMMER!!! Zie de website van CBR onder rijschoolgegevens.

De percentages hebben betrekking op het slagen voor het CBR rijexamen.De Bovag neemt genoegen met het kringgemiddelde. Kring 58 is de kring voor Utrecht en omgeving.

  Utrecht e.o. Wierenga
Examen autorijbewijs  41%  70% / 80%* 
Examen motorrijbewijs  66%  91% / 95%* 
* bij compactopleiding      

Hoe groot is de kans van slagen in Nederland? De kans dat je in 1 keer slaagt is circa 40% (auto). Bij rijschool Wierenga is die kans gemiddeld groter.

Hoeveel autolessen heb je nodig?

Het aantal lessen dat je nodig hebt verschilt per persoon. Mannen blijken wat minder lessen nodig te hebben dan vrouwen en jongeren minder dan ouderen. Er zijn allerlei factoren die invloed hebben op het aantal lessen: leeftijd, ervaring in het verkeer, inzicht, etc. Na een les kan je instructeur je vertellen hoeveel lessen je ongeveer nodig hebt. Ook bestaat de mogelijkheid voor een compact of 10 daagse opleiding. Dit is echter niet voor iedereen geschikt.

Lesprijs

Rijscholen mogen zelf de prijzen vaststellen. Je moet echter niet alleen naar de uurprijs kijken, maar ook naar de totale cursus. Bij een goede rijschool krijg je vaak beter les, waardoor je uiteindelijk minder lessen nodig hebt en een grotere kans van slagen hebt.

Bovag/VRB

Na ruim 20 jaar lidmaatschap hebben wij ons Bovag lidmaatschap per 1-1-2015 opgezegd. Wij hadden als één van de weinige Bovag rijscholen het 3 sterren kwaliteitslabel. De kosten van het lidmaatschap waren niet in verhouding voor het gene wat wij er voor terug kregen. Inmiddels zijn we lid van de VRB (Vereniging Rijschool Belang).

Aanvraag 1e les (proefles)

Voer uw naam in
Voer uw e-mailadres in
Voer uw telefoonnummer in
Geef een type les aan
Graag aanvinken

Waarom Wierenga?

Motorlessen in het verkeer worden opgenomen met video
Wekelijkse motor examens ingekocht
Persoonlijke aanpak
Ervaren instructeurs
Geen tijdverlies met halen en brengen van andere leerlingen
Een heel duidelijk praktijkboek (auto)
Zeer hoog CBR slagingspecentage
Meerdere instructeurs, dus meestal geen wachtlijst

Facebook